Horizon Tahini bez soli BIO 350 g
Kód: 2919



Detailní popis produktu
Sezamový krém, Tahini bílé, je vyroben pouze z loupaného sezamového semínka, neobsahuje žádné další přísady. Případné usazeniny oleje na povrchu výrobku jsou přirozeným jevem.
- pomazánka (hummus) - rozmixujte uvařenou cizrnu, česnek, citrónovou šťávu, tahini, sůl jablečnou šťávu, olej, zasypte mletým koriandrem a zalijte navrch třeba kečupem
- náhrada másla - pokud nechcete konzumovat běžné máslo, tahini vám ho skvěle nahradí
- polévky - polévku můžete ozvláštnit 2 lžícemi tahini
- placky - svoje oblíbené placky, například ovesné, můžete obohatit lžící tahini
- omáčka - smíchejte 3 - 4 lžíce citronové šťávy se sezamovou pastou, rozetřeným česnekem, ochuťte solí a pepřem, podávejte k masu nebo pečené zelenině
- nasladko - zkuste třeba smíchat tahini s javorovým nebo rýžovým sirupem, přidejte trochu skořice a servírujte s jablky nakrájenými na měsíčky
Pasta ze sezamu je určitě nejběžnější semínkové máslo. Může být z loupaného i neloupaného sezamu, solená i bez soli. Pasta bez soli má nejširší využití, můžete ji použít i nasladko. Z loupaných semínek se tahini používá především v Evropě a na Blízkém Východě, z neloupaných je oblíbená spíše ve východní Asii. Sezamové máslo má původ až ve starověké Persii a v Izraeli bylo dokonce považována za svaté jídlo. Vyrábí se z něj tradiční chalva, hummus nebo falafel.
Složení: Pražené sezamové semínko*.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte při pokojové teplotě na tmavém místě. Po otevření skladujte v chladničce.
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 2 731 kJ / 660 kcal |
Tuky: | 58,0 g |
z toho nasycených: | 8,0 g |
Sacharidy: | 6,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 3,0 g |
Bílkoviny: | 27,0 g |
Sůl: | 0,11 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Semínkové pasty |
---|---|
Hmotnost: | 0.35 kg |
Hmotnost: | 350 g |
Druh: | sezamové |
Obsah ořechů: | 90% a více |
Požadované vlastnosti: | bez přidaného cukru |
výrobce: | Horizon |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.